Mijn naam is Charity Boogaard-Wetsteen. Ik ben getrouwd met Guido en moeder van Lindsey (2) en Chez (0). Per januari 2025 open ik mijn eigen logopediepraktijk op Texel. Een spannende stap, maar ik heb er ontzettend veel zin in!

Meer over mij:
In 2016 ben ik afgestudeerd als logopedist aan de Hogeschool van Utrecht. Tijdens de opleiding heb ik op verschillende plekken stage gelopen. In mijn tweede jaar heb ik stage gelopen bij praktijk voor logopedie Anna Paulowna en omgeving. Hier heb ik veel ervaring op gedaan met het behandelen en onderzoeken van kinderen met spraak-/taalproblemen, lees- en spellingsproblemen en afwijkend mondgedrag. Verder heb ik stage gelopen in het Cluster 2 onderwijs. Dit is speciaal onderwijs voor slechthorende-/dove kinderen en kinderen met een taalontwikkelingsstoornis. In mijn afstudeerjaar heb ik de minor Nederlandse gebarentaal gedaan.

Loopbaan:
Van augustus 2016 tot juli 2024 ben ik werkzaam geweest als logopedist bij praktijk voor logopedie Anna Paulowna en omgeving. Sinds september 2021 ben ik al één dag werkzaam op Texel bij therapie Wolf. Vanaf januari 2025 zal ik de spannende stap zetten om mijn eigen logopediepraktijk op Texel te openen. Ik zal mijn werkdagen op Texel dan uitbreiden van één naar drie dagen. 

Cursussen:
In de afgelopen jaren heb ik verschillende verdiepingscursussen gevolgd in o.a. afwijkend mondgedrag, communicatieve taaltherapie, fonologie, stem(problemen) en PROMPT (= tactiel-kinesthetische behandeltechniek voor de therapie van spraak motorische problemen).

Wat maakt het beroep nou zo leuk?!
Het leukste aan het beroep als logopedist is dat je ieder half uur een cliënt ziet met een andere hulpvraag waardoor er veel afwisseling op een werkdag is. Voor iedere cliënt maak ik een behandelplan op maat. Ik vind het super leuk om met kinderen en hun ouders samen te werken, omdat het altijd een uitdaging is om de kinderen en ouders gemotiveerd en betrokken te maken/houden tijdens de behandeling. De afwisseling kinderen en volwassenen met stem- en/of ademhalingsproblemen vind ik ook leuk. Met volwassenen heb je weer hele andere gesprekken dan met kinderen.

Samenwerking met ouders en derden
Persoonlijk vind ik het altijd heel erg belangrijk dat er korte lijntjes zijn met de omgeving van het kind. Ik betrek niet alleen de ouders bij de behandeling, maar ook derden zoals de medewerkers van de peuterspeelzaal/opvang, de betrokken fysiotherapeut/oefentherapeut en/of de leerkracht van het kind. Ik vind het belangrijk om een brede kijk te hebben op de (spraak-taal)ontwikkeling van het kind. Een kind is in een 1-1 situatie soms anders in de communicatie dan in groepsverband.